Ämnen Som Förenklar

Den här sista tiden har inte varit ett dugg kul. Jag blev dunderförkyld i början av förra veckan men eftersom vi bara är två i receptionen på jobbet så var det bara att kämpa på, vill ju inte sätta någon i klistret.

Det gick ända till fredag men sen tog det tvärstopp. Min kropp sa bestämt nej när jag försökte sparka igång den vid 5.30 på fredagsmorgonen, det var som om luften bara gick ur mej och jag var tvungen att sms:a mig sjuk.

Nu har jag legat här och slösat bort en hel helg i sängen … Dessutom en helg med strålande väder men vad gör man … Jag hade inget annat val än att vila. Fredag och lördag rörde jag mig inte många meter, men i morse kände jag att nu behöver både ja och krôppastôllet röra på oss så när min nypensionerade make hurtigt grabbade träningsväskan för en omgång på gymet, ja då snörade jag på mig gympadojorna och deklarerade … Inte lika självsäkert som maken och hans gymbesök, men ändå … Nu ska jag ut och gå!

Utanför porten träffade jag grannen som stod med näsan i blomkrukan och rensade så jag stannade en liten stund, och hur det nu blev så bestämde hon sig för att hänga med på promenaden och glad blev jag.   Det är ju mycket roligare om man har någon att prata med och pratade gjorde vi … Om allt.

Vi diskuterade och löste hur enkelt som helst det ena världsproblemet efter det andra och det var två saker som jag egentligen tycker skulle vara kanonbra om det gick att genomföra.

Skolan … Denna älskade, hatade och omdiskuterade institution som  är så svår att förändra. Grannen blev extra exalterad när hon tog upp ämnet. Hon sa …

-Barnen ska lära sig när kungar dör och varför, något som de flesta aldrig får någon nytta av. Däremot  finns det två ämnen som borde läggas till i utbildningen, redan från första klass och det är vardagsekonomi och uppförande … Jaa, jag håller med.

Vi vet ju alla att när vi föräldrar försöker få de små ätteläggarna att till exempel  förstå varför de inte kan få en ny mobiltelefon på varje födelsedag så faller det inte i god jord, vi är bara snåla. Men tänk om barnen fick lära sig ekonomi från grunden. Låt mig ta ett annat exempel. Hur mycket kostar det egentligen att ta ett sms lån med 40% ränta?

Och respekt … Kanske skulle grundtanken om mobbing förändras om våra små fick jobba med ämnet i skolan. Jag brukar tänka på och har sagt till mina  battingar att behandla andra som man själv vill bli behandlad. Ganska enkelt men ämnet är så mycket större och borde bli schemalagt.

Jag tycker Tinas förslag var ett alldeles utmärkt sådant. Hur gör vi nu för att gå vidare?

 

pokonis A

En kommentar till “Ämnen Som Förenklar”