Det Gör Ont

 

Shit vad varm det är … Det trycker på och klämmer ihop och jag känner hur kräk och avföring trycks ut ur min kropp och jag tänker … Måtte det komma ur rätt öppning. Just nu är jag inte så säker på det men jag låter det komma. Det väller upp ur halsen och inget kan hejda kaskaderna där bak. Som tur är sitter jag i duschen med vattnet strilande för att invänta att min kropp spottat upp det onda, tar det aldrig slut?

 Hur jag sen tar mig från duschen till sängen har jag ingen aning om, bara att det är därifrån nästa minne kommer från. . Det enda jag vet är att jag är otroligt törstig men när jag ber om vatten säger maken att han inte förstår vad jag säger. Kanske kan det bero på att så fort  jag letar efter ord att kommunicera med så dyker det hela tiden upp ett flipperspel framför ögonen. Det är blixtar och pilar, fyrkantiga bilder med demoner och bestar och de sväljer alla ord som jag väljer ut. Helt plötsligt har jag inget språk. Håller jag på att födas på nytt? Eller … Är det så här det känns att dö?

 Maken håller mina händer, han ser orolig ut, undrar varför … Har det hänt något som jag inte vet än. Jag försöker fråga men han ignorerar mej, säger med snäll röst.

 -Försök berätta vd du vill så lovar jag att fixa det. Han pratar med mej på ett sätt som äntligen får mej att  förstå att detta är inget bra. Min kokheta hjärna fattar äntligen att mitt språk är helt väck.

Till sist får jag vatten och jag ger upp så när maken säger att han ringt efter ambulans och att jag bara ska ta det lugnt  så jag lutar mej tillbaka i mina egna kroppsvätskor och låter maken hulkande försöka städa undan så gott det går tills hjälp kommer

 Jag hör röster … Snälla röster.

-Kan du sätta dig på sängkanten? Frågar den snälla rösten och jag vill svara …

-För dig kan jag  springa en mil, men som tur är så har jag fortfarande inget språk så det blir …. Jvdpo’

 Då känner jag hur starka armar lyfter mej från två håll för att sen varsamt lägga ner mej igen. De verkar vara två änglar och jag tänker, bara jag kommer in i bilen ska jag öpna ögonen och ta mej en titt. Pang, där slog dörren igen och han säger …

 

-Bli inte rädd när vi drar på sirenerna, det kan låta lite högt. Jag blir överväldigad och nästan lite mallig, … Dom åker tut-pip för min skull, nu måste jag se hur han ser ut, men det går inte … Jag kan inte öppna ögonen.

 Katter är ju blinda vid födseln, kanske är det samma för oss människor, då ska jag nog födas på nytt … Det gör ont när knoppar brister … Bäst jag vilar.

 Oj, här går inte att vila. En sax klipper upp mina kläder, en läkare skäller för att jag inte svarar på hans frågor, om han visste vad jag försökte. Det sprutar information ut över rummet …. 200 i sänka ropar någon … 39,3 itemp, det var nån annan och en tredje informerar inget mätbart blodtryck … Undrar om nåt gick fel vid den här förlossningen.

Slangar och nålar, saxar och skalpeller … Heltvätt, rena lakan , rena blöjor japp, jag överlevde visst, en kort tur genom korridoren sen … lugnt!

 Jag skickar hem en dödstrött make , nu få det vara nog för idag. I morrn ska jag ta reda på vad som hände, men nu ska jag sova … Det gör ont när knoppar brister.

pokonis A

2 kommentarer till “Det Gör Ont”