Förbannade Förpackning

Bildresultat för gnällkärring

Dessa förbannade förpackningar, det är nästan strunt samma vilken typ av vara jag köper … jag har ett himla sjå att komma in i den och utnyttja det jag inhandlat. Ostens kavaj är så tight att det är omöjligt att sticka i en kniv mellan den och plasten och häromdagen stod jag minst 20 minuter och brottades med en tonfiskburk. Jag var helt säker på att det skulle sluta med blodvite för min del men kors i taket, jag lyckades till sist utan att ha hål på mig själv.

Mjölk och fil skulle kunna varit så bra som förpackning med sin skruvkork men … korken är så ”grund” att det är omöjligt att få fäste. Och sitter som berg gör de.

Men det finns en skräckvara som jag drar mig för innan jag öppnar … Tandborsten … Den är banne mig helt omöjlig för en Parkinson besvärad kvinna med reumatiskt inslag. Det går inte att klippa sönder den. Tryck står det ofta, och det gör jag … vid de markerade linjerna. Det enda som händer då är att jag får ont i tummen, eller skär mig på plasten.

Köper jag hämtmat så sitter locket som klistrat. Enda sättet att få av det är att återigen … klippa bort eländet. För att inte tala om de riktigt jobbiga plastremsorna man ska dra i för att öppna tex ett paket smörgåsrån … Det är omöjligt! Det slutar för det mesta med att jag får ta fram dammsugaren, smörgåsrån smular ganska rejält … speciellt när man som jag ofta skär upp förpackningen med kniv vilket betyder … Smulor

Jag hatar att vara ”skröppli” i händerna men kan inte bestämma mig för om jag ska skylla på PS eller helt enkelt acceptera att man börjar bli till åren kommen och med det kommer krämporna. Jag undrar lite hur alla friska människor upplever våra förbannade förpackningar? Är jag bara en gnällkärring eller ligger det nåt i det?

Pokonis A

4 kommentarer till “Förbannade Förpackning”

 1. Lena von Post 28 september, 2017 at 06:46 #

  som jag minns tiden utan mrP så ‘upplevde’ man inte förpackningar alls… de bara fungerade och märktes därför inte…
  Till din lista skulle jag vilja lägga denna dj-ulska uppfinning för mediciner – blisterförpackningen – som inte heller går att rå på utan rent övernaturliga krafter när mr P är med i spelet… vad tyckte industrin att det var för fel på burk med skruvlock? Och hur kam man på att lägga just parkinsonmediciner i blisterförpackning? Jag bara undrar… får snart be hemtjänsten om hjälp att öppna tror jag…

 2. Eva Tiby 29 september, 2017 at 02:04 #

  ♡♡♡♡♡

 3. Eva Tiby 29 september, 2017 at 02:05 #

  ♡♡♡♡♡
  Har du fikabröd då?

 4. Kerstin Sundelin 1 oktober, 2017 at 05:48 #

  Näe du det är inte bara du som har problem.
  Själv har jag ett jätteproblem med att öppna vanliga plastpåsar.
  Mat- eller vin påsar för att inte tala om hundens bajspåsar, himmel vilket elände .

  Och detta medan hunden febrilt försöker ta oss långt ifrån den stora lämningen.

  Ja, ja ålder eller PS, en blandning tror jag.

Kommentera