Förfärliga Förpackningar del 2

medicinbild

 

Det var inte länge sen jag skrev om förfärliga förpackningar. Men jag glömde en kategori, den värsta av dem alla. Medicinförpackningar. Mamma Mia!

Var fjortonde dag fyller jag på mina 4 dosetter, då har jag för 14 dagar men jag gruvar mig nåt så in i bänken. Jag vill fråga en sak … 

Vad är det för fel på gamla hederliga burkar?

De kan i och för sig också vara lite besvärliga för en reumatiker om man ska både trycka och vrida samtidigt men jämfört med dagens populära, i alla fall för läkemedelsföretagen, inbakade kartor i seg aluminiumfolie så är en burk en dröm för en svag hand.

Jag klämmer och trycker. Jag svär och jag gråter. Jag till och med försöker locka och fjäska fram en liten tablett ur sin gömma, men innan jag är klar så känns det som om en ångvält kört över händerna. De som tillverkar och bestämmer hur medicinen ska paketeras är i alla fall inte själva reumatiker den saken är säker. Inte heller kan det bli billigare eller bättre för naturen för efter att jag fyllt på mina 14 dagar har jag ett helt berg med silvrigt aluminiumfolie som ska tas om hand. En burk rymmer ca 100 piller, en karta 7-10 st.

Inte vet jag hur man ska få fram budskapet så att de friska pillertrillarna förstår men nog är det ett problem … i alla fall för mig.

pokonis A

En kommentar till “Förfärliga Förpackningar del 2”