Härdsmälta

-Men Annika … Du som alltid är så glad och positiv?

-Jo jag vet. Men inte idag!

Jag vet också att jag borde vara tacksam för att jag hämtat mig så bra sen i våras men just nu är jag inte ett dugg tacksam. Jag förbannar mr P, Lilla frk SLE, Herr Sjögren och den lömska odefinierbara Myositen. Varför envisas dom med att hänga på mig.

Jag vet varför jag är så arg … Jag har aldrig förnekat att jag är fåfäng, det ska inte synas att jag inte är hundra frisk och det har det inte gjort förrän nu. Cellgifter får mig att tappa hår och cortison gör mig oerhört lik en e-moj, för tillfället den arga varianten. Balansen är under all kritik och på systemet ser de ibland ut som om de funderar på om jag verkligen ska få handla. För första gången reser sig folk  och erbjuder mig sin plats på tunnelbanan vilket jag ödmjukt tar emot, folk är snälla … Men inom mig förbannar jag det faktum att det syns. Jag vill skrika och svära  men efter att ha läst Ulf Elvings krönika om svordomar så är det bäst att låta bli, tänk om han läser detta … Öhh antagligen inte … FÖRBANNADE JÄVLA SKIT! Så nu känns det mycket bättre.

Ja, det var mitt lilla utbrott. Nu går det ett tag till.

4 kommentarer till “Härdsmälta”

 1. Kristina Löfdahl 21 september, 2017 at 11:14 #

  Hur kan du ha fått så mycket elände och för min del får du svära så mycket du vill. men jag blir rädd när jag läser att du mår så himla dåligt, har inte DBS operationen hjälpt ? Jag har ju varit sjuk med diagnos i 20 år nu och börjar att tröttna på skiten. Undrar hur länge jag varit sjuk innan diagnosen, har klarat mig hyfsat framtill nu men ramlar hit och dit får konstiga spasmer som gör att jag far iväg när jag är off. Berätta gärna om du orkar hur din Ps tar sig uttryck och om dbsoprationen hjälpte dig.
  Kram Kristina Mio

  • pokonis A 22 september, 2017 at 12:42 #

   Hej Mio. Ja det har verkligen varit ett hemsķt år men mr P har faktiskt skött sig. Först fick jag proppar i lungorna,sen en ny diagnos, Myosit som är en reumatisk muskelinflammation. Den tillsammans med SLE har inte varit nådiga. Sen dog min bror knall o fall. Sen bröt jag nyckelbenet och sen höll jag på att slå ihjäl mig när jag ramlade i rulltrappan och det sista så bröt jag lilltån. Förutom detta så mår jag faktiskt bra. Nu när jag fick skriva av mig så har det lättat lite. Hoppas du mår bra och att vi kan ses nån gång
   Kramarom A

 2. Kristina Löfdahl 22 september, 2017 at 09:37 #

  Så skönt att läsa att mr P hållit sig lugn, det är ju så att allt elände som dabbar oss kommer som grädde på moset, alltså, får lite panik när jag tänker på det. Jag har ju bestämt mig för att operera in dbs, har dock inga högre förväntningar på resultatet. Du fick proppar i lungorna skriver du, hur kom det sig ? Hoppas du får må så bra du kan i fortsättningen.

  Kram Mio

 3. pokonis A 22 september, 2017 at 09:45 #

  Proppar beror på SLE och Myosit. Jag är jätte nöjd med min DBS men det är bra att du inte väntar dig för mycket. Min erfarenhet är att dom som tror på gudskelov ofta blir besvikna. /A

Kommentera