I Väntan På Mormors Myra

 

 

 

Bildresultat för föda barn

 

Jag kommer aldrig glömma påskhelgen 2016. Det var den helgen och det året som jag blev befordrad … Till mormor!

Mitt barn ska ha barn , helt sjukt när jag tänker på det. Min lilla Tova är stor nog att bli mamma?

När blev hon det? Hur blev hon det? Och var fanns jag då?

Tova och Christoffer kom till oss i stugan för att fira påsk och med sig hade de det största påskägg jag någonsin sett. Vi fick order om att öppna tillsammans och när vi öppnat och jag läste de hjärtformade skyltarna  ”Till världens bästa mormor” , och ”världens bästa morfar” då blev jag jättestressad.

Åh nej, de här skulle ju mina föräldrar haft … Tovas mormor och morfar. Jag tänkte … Fy va pinsamt, hur gör jag nu?

Så hör jag makens tjut och sen … Men, fattar du inte!

Joo dom har tagit fel ägg … Sa jag och samtidigt kom jag på vad det vare frågan om. Man har ju hört talas om roliga reaktioner men aldrig trodde väl jag att min egen reaktion skulle hamna i statistiken. Det enda jag fick ur mej var … Men Gud, och jag som inte får krama dig, jag var förkyld, och sen kramade jag henne så hon höll på att kräkas.  Illamåendet hade redan börjat och det var min doft som triggade. Hmm.

Hon sa att det skulle bli i mitten på November och jag tänkte … men oj så långt bort … Nu är vi nästan där.

När jag fick barn vågade vi inte fixa eller köpa någonting innan Pyrets ankomst och att  ta reda på vilket kön det var … Aldrig och inte då heller.

I det nya huset i Skived står barnkammaren klar, sängen är bäddad och vagnen likaså. Bilbarnstolen är fastsatt och de tror att de vet att det kommer en liten Tyra. Varför var inte jag så på hugget som dotra, jag längtade lika mycket som hon. Nä jag var mycket fegare så maken fick handla det nödvändigaste  medan jag låg på BB.

Hemma hos de blivande är allt skimrande rosa. Väggarna är nymålade, kläder upp till 2 års åldern är 97% rosa och de leksaker som inte från början var rosa förvandlades  i ett huj till … Rosa leksaker.

När jag berättade för Tovas Gudmor om allt det rosa tyckte hon inte att det var det minsta konstigt. Hon trodde att det nu är payback time. Tova hade inte ett enda rosa plagg när hon växte upp. Mamma Annika avskydde rosa förr. Nu tycker jag att det är helt ok.  Nu är det ju så att det är via ultraljud som det fastslagits att det är en tjej … alltså ingen garanti.

Jag kommer skratta en stork om det visar sig att det inte är en Tyra utan en liten Valter som tittar ut runt den 13 november. I så fall  kommer bli den rosigaste killen  i Värmland fram till ca 2- års åldern. Den blivande  mormodern, alltså jag, var lite om sig och kring sig och tog det säkra före det osäkra och fixade längre bytesrätt  på julklänningen  jag köpte till Tyras första jul. Om det är en Valter ska han inte behöva kläs i klänning på sin första träff med tomten.  Annars säger jag  som brukligt … Det får bli vad det vill bara hen mår bra.

Jag var lite bekymrad där ett tag för jag är ju inte någon idealmormor som stickar tröjor och bakar bullar och det ville jag ju varna Tova för så hon inte väntar sig något mirakel.

När jag lättat mitt hjärta väntade jag på en besviken kommentar men hon gjorde mig så oerhört glad när hon tittade snällt på mig och sa.

-Blir du en lika Stôllig mormor som du varit som mamma så blir jag mer än  nöjd.

Älskade unge. jag lovar att jag ska leka och bada och berätta egenhändigt påhittade sagor och sjunga hemmagjorda visor för mormors Myra.

När kommer du … Vi är många som längtar.

pokonis A

Ingen har ännu kommenterat.

Kommentera