Murphy-Ta Semester

Ni vet vem Murphy är va … Han med lagen om all jävlighet. Han borde ta semester för nu har han jobbat hårt här hemma hos oss.

När året 2017 var slut var jag överlycklig. Det var då Myositen presenterade sig, min bror dog, jag bröt bägge lilltårna och nyckelbenet och jag ramlade ner för rulltrappan vid Fridhemsplan. Det kändes som ett hårt år och jag såg verkligen fram emot ett nytt friskt,  fräscht och oskrivet blad.

Då skulle vi äntligen ta den där resan som vi nu skjutit upp tre gånger och jag skulle må bra … Men vad hände?

Det startade lugnt, hela januari och februari bara dansade förbi … 1 mars dog min mamma.

Hon var gammal och sjuk och ville inte leva längre, men ändå, det är så förbannat definitivt. Jag behöver ju prata med henne när nåt händer … ledsamt eller kul spelar ingen roll, mamma har alltid funnits där när jag behövt henne. hon var på många sätt min bästa vän och det är som jag alltid sagt till mina barn när dom började springa ute att … Vad som än händer så hör av dig hem … För vi, dina föräldrar är dom enda ni kan lita på att vi bara vill dig väl. Flertalet gånger har jag lyft telefonen för att ringa till henne för att dela något för mig viktigt och kommit på att …. Jag får hoppas att hon sitter där på en molntapp och tittar ner eller … kanske inte alltid.

I början av sommaren kom nästa smäll. Älskade Zumpen, vår 14 årige Cornish Rex avlivades efter att han blivit dålig två veckor innan. Tumör i halsen, Artros i knä och höft och sammanväxt ryggraden, allt på samma gång. Den 19 juni fick han somna och i huset är nu tyst och tomt.

Och så nu för en vecka sen. Sonen hade precis kommit till oss på landet, Jag skulle gå ner för verandatrappan för att hämta något när jag vrickade jag till foten och föll nedför heeela trappan, tre steg. Jag satte mig på foten och det sa knak. Akuten nästa. Jag fick stanna över natten för att röntgas och jag blev jätteglad när röntgenläkaren konstaterade att det var en liten fraktur som inte behövde gipsas. JIPPIE … tänkte jag. Nu kan jag ju ta av lindan när jag ska bada och de sa även att jag fick stödja på foten. Jag tackade min lyckliga stjärna och åkte hem. Dagen därpå  ringde dom från akuten och bad mig komma in igen. Ortopedläkaren hade tittat på svaret och höll inte med om att det var så enkelt. Så nu sitter jag här med gipsat ben och svär över Murphy och hans lag och jag säger det igen.

-Ta semester Murphy, du har varit så energisk, Tycker du kan ta resten av året !

pokonis A

Ingen har ännu kommenterat.

Kommentera