Nya Funderingar

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Äldre … Självklart!

Klokare … Inte nödvändigtvis.

Modigare … Förhoppningsvis.

Hur många gånger har jag ställt den frågan till mig själv?

Tusentals gånger men ännu har jag inget bra svar. Det enda jag vet är att nu är det dags igen. Den 26 januari är min sista arbetsdag . Min provanställning förlängdes inte. Jag dög inte till.

Det låter hemskt när jag bara säger det så rakt ut och det är fruktansvärt knäckande för den lilla gnutta självförtroende som finns kvar. Mr P har verkligen skövlat i min regnskog av stolthet, där finns inte mycket kvar.

-vi tycker jättebra om dig, tro inte annat, men din ständige följeslagare,  han P, honom står vi inte ut med.

-Inte jag heller,  skulle jag vilja säga … Egentligen tycker jag att någon annan kan ta över nu, jag har närt honom  i snart 14 år. Det känns som det räcker.

Men om man tänker efter så borde jag vara glad att jag har något att skylla på. Tänk om min provanställning inte förlängts fast jag varit frisk, då hade jag bara varit värdelös. Nu kan jag säga att det är mr P som ställer till det.

Är det verkligen så?

Självklart är det så … Och tänk vilka, möjligheter jag nu har att prova på det jag verkligen vill.  Så här tänker jag efter att ha slängt ut fröken Dysterqvist som var författare till första delen.

Den 26 januari är det alltså dags att vinka hejdå tillmina goa kollegor  och slänga sig ut i ovissheten igen. Jag lär inte vara så speciellt attraktiv på arbetsmarknaden … heller, så jag ser mig själv på isen i Skärjen med skidor på fötterna och en matsäck på ryggen. Solen skiner och jag och maken tar oss fram längs strandkanten tills vi hittar en bra fikaplats.

Sen blir det vår och det ska byggas gäststuga. Solen skiner, förstås, maken bygger och jag sitter på verandan och skriver.

Sommaren går i samma spår och det är inte klokt vad solen kommer skina år 2016. Jag skriver klart min femte bok, var beredd Hans … en annan hoppas på boksläpp. Sen är sommaren slut och då …

Nää, vänta nu. Jag tror minsann jag håller inne med resten … Om utifall jag ändrar mig på vägen men jag har tusen planer, så mycket kan jag avslöja.

pokonis A

 

5 kommentarer till “Nya Funderingar”