Regn, Regn, Regn

Det spöregnar i paradiset och det är tydligen mitt fel.

-Var du tvungen att ta hit det här skitvädret … maken ser pillemarisk ut.

Jag kan väl inte hjälpa att vädergudarna bestämt sig för att öppna himlens alla portar just nu, när jag har semester. Å andra sidan blir jag själv fundersam eftersom detta inte är något ovanligt scenario. Solen skiner på folk och fä, sommaren blomstrar. Då får Annika semester och vips kommer regnet.

Jag måste komma på ett sätt att lura Tor och de andra där uppe bland regn molnen att tro att jag verkligen vill ha fyra veckors regnande, att det är bra för hårväxten eller att potatisen blir glad … Nä visst ja, har ju nyss snaggat mig och med skärpa deklarerat att mitt hår växer för fort för min plånbok. Och potatisen, den håller ju på att drunkna, hur bra är det?

Om jag ska vara helt sann mot mig själv så är detta väder det allra bästa för min kropp men tyvärr håller inte knoppen med.

I början av sommaren och även Midsommarhelgen, som var en av de finaste midsommarhelger vi haft under våra 25 firade år i Skärjen, var det varmt och skönt. Solen lyste och Tor höll sig någon annanstans med sin hammare och vad händer då.

Min numera så ynkliga hud reagerar direkt. Det blir vattenblåsor som kliar nåt överjävligt. De spricker så småningom om jag inte hinner klia sönder dem först och då kommer nästa fas … sår. Sår som får skorpor som klias sönder och blir sår … som blir skorpor som klias sönder … om och om igen. Värst drabbat är förstås ansiktet. Munnen pryds så vackert av blåsor och näsan lyser röd och grann. Jag funderar på att söka extrajobb som stoppljus. Visst låter det sexigt?

Så han kanske har rätt han maken. Det kanske är mitt fel att solen lyser med sin frånvaro, för är det någon som styr över himlens makter så är det jag.

Just nu känner jag för en promenad, ska bara beordra regnmakarna att sluta upp med sitt dansande i ca en timme så passa på nu alla munkforsare att gå ut den närmaste timmen, sen släpper jag på vattnet igen.

Pokonis A

Ingen har ännu kommenterat.

Kommentera