SJ, SJ Gamle Vän

 

Kära SJ,

Jag vill börja med att säga att jag för det mesta är nöjd med era insatser och har ofta försvarat er vid klagomål och diskussioner men nu är jag aningen irriterad.

Jag åker sträckan Stockholm-Karlstad ganska ofta och brukar ta det billigaste alternativet som för det mesta är Inter City tåg  som tar 3 1/2 timme, jag åker så ofta att det känns lite i plånboken.

Igår, fredagen den 21 augusti behövde jag verkligen komma fram ordentligt och i tid  så därför  beställde jag den lite dyrare varianten. Biljett på snabbtåg 643 Stockholm – Karlstad med avgång 17.14 . Då ska man vara framme ca 19.30 , en resa 2 timmar och 15 minuter. Perfekt … men oj så dumt det blev.

Jag satt lugnt och väntade när jag fick se att det fanns ett meddelande på skärmen som berättade att perrongen blivit ändrad och att tid för avgång nu var 17.50. Det kom inget utrop i högtalaren så det var bara tur att jag uppmärksammade detta.

Jag hade gott om tid så att byta perrong var väl inte så farligt men 35 minuter extra … Inte bra. Nåja det var ännu ingen katastrof men strax före tåget skulle komma dök det upp ännu ett meddelande … Denna gång var avgångstiden 17.55, Suck. Det ändrades ännu en gång till 18.00 och när tåget slutligen rullade var klockan nästan 18.10, 55 minuters försening från början.

Snabbtåg hade utlovats … Var det därför som vi stod stilla tre gånger i flera minuter för att det var tågmöte?

En annan sak jag udrar över är personalen. De är mycket trevliga. Inget fel där men de pratade på som vanligt om kioskens öppetider och erbjudande, inte ett ord om ursäkt för förseningen och när vi närmade oss slutmålet, nästan 1 1/2 timme försenade rabblades tågtider för de som skule vidare upp. Vad sägs om,

-Anslutande tåg till Arvika från spår 1b klockan 22.20. Till Charlottenberg … 23.05. Klockan var då lite över 21, ganska lång väntetid alltså, De som hade anslutande tåg eller buss var jättearga för att de missat sina riktiga avgångar och för att göra hånet ännu tydligare så avslutades det hela från SJ med …

-Vi här på tåg 643 hoppas ni haft en trevlig resa och att ni återkomer till oss så snarast.

Om jag jämför med många av de andra resenärerna så hade jag det lättare, min man kom och hämtade mig för den slutliga transporten till Munkfors. OK han fick vänta 88 min men det gjorde han hos mina föräldrar som bor inte så långt från stationen.

Kontentan av det hela är att det tåget som är billigare och ska ta längre tid ankom knappt 1 minut efter oss och jag missade ett födelsedags kalas … Irriterande. Därför tycker jag att SJ ska ta sitt ansvar och åtminstone betala tillbaka mellanskillnaden 250 kronor till mig. Kalla mig grinkärring om ni vill men det borde vara självklart, ni har ju inte lyckats uppfylla era löften.

Mvh,

Annika

 

Ingen har ännu kommenterat.

Kommentera