Turbo Tyra

Nu har vi haft ”Turbo-Tyra” på besök och det är helt sanslöst underbart. Den lilla uppenbarelsen har vid 9 månaders ålder redan lärt sig spelets regler. Hon har redan lärt sig alla maner som finns för att få sin vilja igenom, och hon utnyttjar dom flitigt.

Mormor, jag alltså, skulle beställa tågbiljett på datorn. Öppnade locket och satte igång när en vessla dök upp vid min sida. Snabb som vinden var hon när hon bankade med sina små tassar … BAM-BAM.

-Nej Tyra sa jag snällt men bestämt men sånt biter inte på denna viljestarka varelse … BAM-BAM.

Nu blev jag ännu lite mer bestämd  …

NEJ, Tyra. Du får inte. Jag stänger locket för att markera men se då brakar det lös. Hon vrider sig som en mask och vrålar och skriker så öronen krullar sig, sen tystnar hon plötsligt ungefär som att hon kollar om jag förstod hennes poäng. BAM-BAM, ännu en attack som jag avvärjer och nu händer något intressant. Hon verkar inse att hennes taktik inte funkar och nu tar vi fram ynket. Stora tårar rullar ner för kinderna och hon gnyr försiktigt med trutande underläpp. Nu då … BAM-BAM …

-Nej Tyra. Nu tittar hon på mig med anklagande ögon som om hon tänker att … Den där kärringen är ju inte klok och byter intresse. 

Ja,  Zumpens matskålar är intressanta … Och kontakterna verkar vara förbjudna … Vilket ska jag pilla på först?

NEJ Tyra!

Ingen har ännu kommenterat.

Kommentera